COVID-19 Draaiboek

Beste ouders, Beste spelers,

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen binnen het veldvoetbal zetten we de belangrijkste zaken graag nog even op een rijtje. Om onze geliefde sport te kunnen blijven beoefenen is het noodzakelijk dat iedereen deze richtlijnen strikt opvolgt.

Wat kan nog, wat kan niet meer:

Mondmaskerplicht:

Iedereen boven 12 jaar draagt verplicht een mondmasker van zodra hij/zij op het complex Veldmeers aankomt (= vanop de parking). Een mondmasker is tijdens het sporten niet verplicht en wordt bij intensief sporten ook afgeraden. Bij het zich verplaatsen naar enige andere ruimte/veld dient steeds het masker opnieuw gedragen te worden.  Wanneer je als toeschouwer een sportwedstrijd -of evenement bijwoont, ben je verplicht om een mondmasker te dragen. Wanneer jullie mensen zien die dit niet respecteren zouden we jullie willen vragen om die personen vriendelijk en respectvol te wijzen op hun mondmaskerplicht zodat we met zijn allen het risico binnen KVV beperken.

Wat indien een speler zich ziek voelt:

Heb je één van de volgende symptomen? Blijf thuis en contacteer je huisarts. Doe dit ook bij lichte symptomen:

• Hoest
  • Ademhalingsmoeilijkheden
  • Koorts
  • Pijnklachten (spierpijn, keelpijn of hoofdpijn)
  • Verkoudheid
  • Moeheid
  • Smaakverlies en/of verlies van de reukzin
  • Diarree

Als de huisarts vermoedt dat je corona (Covid-19) hebt, zal hij of zij jou testen. De speler brengt onmiddellijk de trainer op de hoogte. De trainer zal op zijn beurt de coördinator, TVJO en jeugdvoorzitter op de hoogte brengen.  Noteer de gegevens van alle personen waarmee je in contact kwam tot twee dagen voor je symptomen begonnen. Deze lijst zal enkel gebruikt worden als jouw test positief is, in het kader van contactopvolging.

De speler blijft in quarantaine tot het resultaat van de test(en) gekend is. Na negatieve test en verplichte quarantaine kan hij/zij terug deelnemen aan de trainingen/wedstrijden.

Wat indien een speler positief test op Corona:

Vanuit de club wordt na contact met huisarts / contact tracing een mail gestuurd naar de betrokken spelersgroep met de richtlijnen.

We raden iedereen ook ten stelligste aan de App CoronAlert te installeren zodat de contact tracing in dit geval maximaal uitgevoerd kan worden.

Kantine :

In de kantine gelden de horeca-regels:

• verplichte registratie via de app of via het registratieboek (vraag hiernaar bij een kantinier).
  • niet meer dan 4 personen mogen aan 1 tafel zitten (excl. kinderen jonger dan 12 jaar).
  • tafels en stoelen kunnen niet verplaatst worden
  • het dragen van een mondmasker is verplicht behalve als u aan tafel zit.
  • er is een wettelijke verplichting om de kantine te sluiten om 23u.
  • Ook aan de drankgelegenheid buiten (châlet) gelden dezelfde regels.

Blijf veilig en bescherm elkaar - installeer de  app - https://coronalert.be/nl/

Zodra er nieuwe (strengere of soepelere) maatregelen worden afgekondigd, zullen wij jullie hierover informeren.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wij stellen alles in het werk om zo snel mogelijk jullie vragen te beantwoorden.

Met sportieve groeten en stay safe!

Namens het bestuur

Ellen Van Laecken

• De vuistregel is om altijd in wijzerzin rond het centrale complex zich te bewegen.