Charter voor de teambegeleiders

• stelt zich volledig ter beschikking van het jeugdbestuur en de jeugdspelers van KVV Laarne-Kalken, gedurende het ganse voetbalseizoen.

• staat zijn/haar trainer en speler(speelster) bij waar nodig. Hij of zij is de 1ste contactpersoon tussen trainers/spelers(speelsters)/ouders. Alle gedragsregels (ethiek) dienen absoluut in acht worden genomen t.o.v iedereen.

• voert zijn/haar functie uit binnen de lijnen van de beleidsverklaring van de jeugdwerking.

• staat de trainer en de jeugdspelers van zijn team bij aan de lijn.

• is contactpersoon tussen trainer, spelers en ouders.

• heeft toezicht op de naleving van de “Clubregels(charters) voor jeugdspelers en ouders”.

• ontvangt en begeleidt de scheidsrechter/tegenstrever bij thuiswedstrijden.

• is verantwoordelijk voor de teamuitrusting : volledigheid en netheid.

• verzorgt de administratieve formaliteiten bij de wedstrijden (wedstrijdformulier).

• zorgt voor een goed verloop/controle van het gebruik van de kleedkamers.

• tracht als mogelijk aanwezig te zijn bij de trainingen van zijn team.

• zorgt ervoor op de hoogte te zijn van de schorsingen van zijn of haar ploeg.

• zorgt bij afwezigheid voor een vervangende afgevaardigde (collega aangesloten bij de KBVB).

• aanvaardt winnen en verliezen maar draagt teamspirit, discipline en fairplay hoog in het vaandel.

• communicereert met zijn/haar spelers/ploeg.

• leeft zich in in de “wereld van het kind” – straalt enthousiasme uit.

• oefent altijd een voorbeeldfunctie uit en positief ingesteld.

Respect 1

Gert Desot